Oldalak

2011. január 28., péntek

Végre! Hétfőn indul az n1.


Hétfőtől indul az n1 nemzeti televízió. A műsorát egyelőre interneten keresztül sugárzó "csatorna" kezdetben minden egyes hétköznap este egy 10-15 perces híradóval fog jelentkezni, adja tudtul facebook adatlapján Vona Gábor.

Sokan érdeklődnek, hogy a beharangozott n1 tv hol lesz majd elérhető, látható. Örömmel jelzem, hogy legfrissebb információim szerint az előkészületek a végéhez közelednek. Tegnap beszéltem az egyik szerkesztővel, és ígérete szerint jövő hét hétfőtől látható lesz az n1, amely kezdetben minden egyes hétköznap este egy 10-15 perces híradóval fog jelentkezni az interneten - írja a közösségi oldalon a Jobbik elnöke.

A kis szerkesztőség fiatal, de tapasztalt, lelkes fiatalokból áll. A további információkat a barikad.hu oldalon és a többi nemzeti portálon lehet majd megtalálni. Szóval mindenki készüljön, terjessze a hírt, hogy jövő hét hétfőtől új időszámítás kezdődik, még ha egyelőre csak az interneten. Aki tudja, mutassa meg azon ismerőseinek is, akik nem férnek hozzá a nethez. Terjedjen hát az igazság, mert az igazság szabaddá tesz - zárja sorait Vona Gábor.

2011. január 25., kedd

A hunhir is tévedhet, pár kritikai észrevétel.


Pár gondolat a hun híren megjelent Varga Imre: Saját média nélkül a Jobbik is elbukik, című írására.

Ilyenkor vagyok úgy, hogy nagyon köszönjük, de talán jobb lett volna, ha az illető inkább elmegy sörözni.
Néhány idézet:

"végre itt lenne az ideje annak, hogy a Jobbik felhagyjon a liberális sajtó kegyeinek keresésével, és hozzáfogjon a párt fennmaradását tekintve létfontosságú saját média kiépítéséhez"

Én nem tudom, mikor kereste a Jobbik a liberális sajtó kegyeit. Varga úr biztosan tudja, ezért említett a cikkben konkrét példákat is...

"Úgy tűnik, hogy a Jobbik vezetői – köztük volt MIÉP-esek is – nincsenek tisztában azzal, hogy Csurka István pártja milyen eszközökkel győzte le a teljes elhallgatására, kirekesztésére törő ballib médiahatalmat, és került be a parlamentbe az 1998-as választásoknak köszönhetően. A titok az volt, hogy az 1994-es választásokon elért másfél százalék alapján a MIÉP-nek járó kevesebb, mint 20 millió forintot szinte teljes egészében a Magyar Fórum megerősítésére fordították."

Talán nemcsak nekem tűnik fel mint erős logikai bukfenc, hogy a MIÉP esetében követendő sajtópolitika, hogy volt egy hetilapjuk (több nekik sem), míg az, hogy nekünk is van egy, az már kevés. Nem is beszélve arról, hogy Csurka kilépése után a MIÉP parlamenti frakcióval rendelkezett '94 előtt az országgyűlésben, tehát pénz nemcsak akkor jött, amikor költségvetési támogatást kaptak a '94-es választások után. Nem is beszélve arról, hogy '94-re a magyar Fórum már egy bejáratott újság volt mint az MDF korábbi lapja (a név sem véletlenül az, ami) Csurka István főszerkesztésével, az ő stílusában, tehát eleve megvolt egy olvasói bázis is.

Egyébként meg én magam minden héten megvettem a Magyar Fórumot, olvastam. Színvonalában a bar!kádot meg sem közelítette, de ez igazából mindegy, mert a törzsközönségnek - nekem is - tökéletesen megfelelt. A gond csak az, hogy a MIÉP legjobb szereplése országgyűlési választásokon 5,54% volt, ezért én nem fognám erre az esetleges további sikerek hiányát.

"Csurka nem sajnálta arra a pénzt, hogy szakmailag felkészült és népszerű szerzőknek biztosítson publikálási lehetőséget a tulajdonában lévő hetilapban. Lovas Istvántól Szentmihályi Szabó Péterig nagyon sok olyan szerzője volt akkoriban a Magyar Fórumnak, aki napjainkban a fideszes sajtót erősíti. "

Hát, nekem erről kicsit eltérő információim vannak, bár ez a Varga Imre nevű tag rendszeres írója, talán szerkesztője is volt a Magyar Fórumnak. Lovas talán pár hónapig, ha írt a Magyar Fórumban, Szentmihályi Szabó Péter pedig ugyan minden számban, de nagyon keveset. Imádtam az írásait, és mindig is szerettem volna, ha jóval többet ír, de nem ezt tette. Hogy el tudjátok képzelni, arányosan kb. annyi helye volt, mint most az LMP-s képzeletbeli naplója. Ugyanígy egy csík volt a lap szélén, azzal a különbséggel, hogy a másik oldalon. Csurkának (illetve pontosabban hű élettársának, Balláné Papolczy Gizellának) éppen nem a pontos elszámolás volt az erőssége, de erről bővebbet majd személyesen, ha valakit érdekel.

Egyébként pedig a szakmailag felkészült és népszerű szerzők kitétellel is vitatkoznék. Mondom, a színvonal többnyire borzasztó volt, ha elvonatkoztattunk a politikai tartalomtól.

Továbbá valamennyi újságírónak kivétel nélkül átutalták a megjelent cikkekért járó honoráriumot. Akkoriban a Magyar Fórum nem keresett ürügyeket és kifogásokat – mint napjainkban a Barikád –, hogy az elvégzett munkáért ne kelljen fizetnie.

Lásd előbb. Mondjuk itt is az tetszik, hogy tele van az írás konkrétumokkal...

Meg is lett az eredmény. A korábban tízezernél is kisebb számban megvásárolt Magyar Fórum eladási példányszáma megközelítette az ötvenezret. A MIÉP tömegrendezvényeinek létszáma elérte a százezer főt, és az összes közvélemény-kutató által teljesen esélytelennek tartott nemzeti radikális párt bekerült a magyar Országgyűlésbe.

Az eredmény 5,54% lett, aminek persze nagyon örültünk, sőt, fél méterrel a föld felet jártam, pláne jogi egyetemistaként, ahol a többség - nem meglepő módon - nem éppen a MIÉP iránti elkötelezettségéről ismertetett meg. A MIÉP tömegrendezvényei meg aztán tényleg gőzlevezetések voltak. Imádtam ott lenni, 2002. március 15-én, három héttel a választások előtt több mint 200 ezren voltunka Hősök terén, mindenki tutira vette, hogy 10% felett leszünk. Aztán még annyian sem szavaztak ránk, mint amennyien a Hősök terén ott voltak.

"A MIÉP-es médiától – Magyar Fórum hetilap, Havi Magyar Fórum folyóirat, Pannon rádió, Függetlenség internetes hírportál – Csurka később sem sajnálta a pénzt. Ennek köszönhetően egy időben a Pannon volt a leghallgatottabb budapesti rádió."

Az infóim nekem erről is mások. Tény, hogy a Pannon Rádió nagyon jó húzás volt, akkor is, ha Bp-től 20 km-re már nem lehetett hallgatni. A különbség csak az, hogy egy ilyen frekvenciát nem elég csak akarni megszerezni, sőt, még a pénz rendelkezésre állása sem biztos, hogy elég, ha nem kapsz frekvenciát, nehezen tudsz ilyen rádiót megcsinálni. 2002-ben a kormányváltás után fél év után már nem volt frekvencia, Pannon Rádió meg csak az interneten, aztán ott sem.

Lehet, hogy a Jobbikban vannak olyan érdekcsoportok, amelyek saját zsebre dolgoznak, egyéni meggazdagodásra kívánják felhasználni a pártot megillető állami támogatást. Mivel a belső erőviszonyokat nem ismerem, biztosat nem mondhatok.

Meg az is lehet, hogy én vagyok Tenzin Gyatso, a dalai láma. Nem mondom, hogy lehetetlen, amit ír, de ugye azok a fránya konkrétumok... És ugye, biztosat ő sem mondhat, de azért leírja. Ő volt ugye az egyik, Csurkáék által megfizetett "szakmailag felkészült" szerző.

Az mindenesetre érthetetlen, hogy – miközben folyamatosan keresik a ballib sajtó kegyeit – szinte figyelemre sem méltatják az önálló kommunikációt. Továbbá egymilliárd forint is kevés számukra annak a feladatnak a megoldásához, ami Csurkának 16 millióból sikerült.

Keressük a ballib sajtó kegyeit, már másodszor. Meg figyelemre sem méltatjuk az önálló kommunikációt, persze. Először is, nincs 1 milliárdunk. Tárgyi tévedés ugyan, aminek a feltérképezése ugyan feladata lenne egy szakmailag felkészült újságírónak, de hát mindenre nem juthat idő cikkírás mellett. Másodszor pedig még nem volt úgymond teljes adóévünk, tehát azt kijelenteni, hogy a pénzt rosszul költöttük el, és már januárban, hát...

Azt azért tegyük hozzá, hogy a MIÉP azért bukott el, mert egyszerűen nemvolt bázisa, szervezettsége vidéken. Fogalmam sincs, mire költötték a pénzt, ami a rendelkezésükre állt, de hogy erre nagyon keveset költöttek, és hogy ezt rosszul tették, az tuti.

Még nem késő. Csupán a Jobbik felelős döntéshozóin múlik az erős és hatékony nemzeti radikális média megteremtése. A pártnak és alapítványának járó állami támogatás több mint elegendő ennek a nélkülözhetetlen feladatnak a teljesítéséhez.

Tényleg nem késő. De aki azt hiszi, hogy csak úgy simán TV-csatornát tudunk indítani, vagy akár csak egy rádiót - ami a tényleg nagyon hasznos egykori Pannon Rádióval ellentétben országos lefedettségű - mert erre a pénz elég, és a frekvenciát meg boltban meg lehet venni hozzá, azzal nehéz lesz vitába szállni.

Egyébként rajt van a vezetőség az ügyön, tudtommal folyamatosan tárgyalnak, emberek vannak megbízva. Ha olyan egyszerű lenne a dolog, már vettünk volna felületet.

Természetesen nem baj, hogy ilyen cikkek megjelennek, elvileg ez egy szabad ország. Arra kérek viszont mindenkit, hogy igen erős forráskritikával illesse ezeket az írásokat.

2011. január 23., vasárnap

Drága nagymamám verse.



Él a magyar lélek...


Szólni alig tudok, érezni nem merek
és illúziókba ringatom lelkemet.
Hinni akarom, hogy él népem lelke,
bár halálát százszor
száz költő megénekelte.



S mégis itt a kor az élet aggkorán,
mikor őszülni kezd már az idő.
Megújulást látok
és meghal mind az átok,
s feléled népem, e nagy temető.

Él a lélek, él nemzetem lelke,
bármily jóslatot zengtek szerte
száz világon át,
a költő katonák.
Mert látom lobogva én is élek
Veletek, Velünk él a magyar lélek.

Pangl Julianna

1952.március.24


Te ki mersz állni magadért? Másokért?


Január 27-én a Fidesz székház előtt tüntetünk Budaházyékért


Felszólalnak:
-Morvai Krisztina
-Toroczkai László
-Zagyva Gy. Gyula

Időpont:
2011.01.27, 17:30

Helyszín:
Fidesz központi székháza, Budapest, Szentkirályi utca 18.

A gárdisták jelezték, hogy részt vesznek az eseményen, felszólal Juhász Tamás, az Új Magyar Gárda mozgalom tavaly decemberben megválasztott vezetője is.

Akusztikus koncertet ad Sziva Balázs és Mazula Imre.

A tüntetést Toroczkai László és Zagyva Gy. Gyula jelentette be, még december 30-án a Szabadság téren, azon okból, hogy korábban megígérték, hogy a Fidesz-székházig mennek el a bajtársaik szabadon engedését követelve.

Mint tudvalevő, Budaházy György előzetes letartóztatásban van másfél éve, Szaszka pedig egy rövid, pár napos házőrizet után visszakerült a rácsok mögé. Mindezt úgy, hogy gyakorlatilag minden politikusbűnözőt az ünnepek előtt elengedtek, gyilkosok kapnak felfüggesztett és sorolhatnánk még a visszaéléseket, a kettős mércére utaló történéseket. Az ügy többi érintettje sem lehet nyugodt, mert a nemzeti oldalon több, mint egy tucat ember ellen zajlik még eljárás az állítólagos Magyarok Nyilai ügy kapcsán totális, fideszes hazugság kampány közben, köztársasági terrorban.

Felhívás terjesztésre

Meg kell mutatnunk a hatalom felé, hogy összetartunk és kiállunk egymásért, ezért fontos, hogy sokan legyünk. Kérjük a tüntetés hírét, és a csatolt bannereket terjeszteni!


2011. január 19., szerda

Orbán megkapja vajon az oszkárt, vagy felnő a feladathoz?

Kicsit kommentálnám pár pillanatát a mai EU-s ülésnapnak mert az jó!

"Európa hiába okos, ha nincsen szíve" - mondja Orbán a cigány stratégia fontosságáról, aminek megírása szintén magyar elnökségi cél.
Orbán szerint ha nem lesz válasz a kihívásokra, akkor a keleten élő "romák" újra nomadizálnak majd, és mennek nyugatra. Ezért ez minden tagállamnak fontos ügy.

Kicsi tévedés van ebb
en, ugyanis a cigányok javarészt, tisztelet a kevéske kivételnek, most sem nomád életet élnek, bár ez a szó nem igazán illik a cigányság többségére.
Nomadizált =
vándorló életmódot folytat. A nomadizmus vagy nomád pásztorkodás olyan társadalmi, gazdasági életforma, amelynek gyakorlói, a nomádok a háziállatokat szabadon legeltetve tenyésztik (rideg állattartás), és az egész közösség az állatokkal együtt vándorol. A nomád népek régen többnyire törzsközösségekben éltek, ezekre használhatjuk a nomád törzsek elnevezést is. Az ókorban és a középkorban volt jellemző ez az életmód, de a világ néhány pontján ma is gyakorolják. A nomád szó eredete a „legeltetni” igével összefüggő görög nomasz („pásztor”). Tehát nem az, hogy igénytelen, rabló, kulturálatlan, élősködő.

Ezt követően Orbán Viktor újra Martin Schultzhoz fordult: „Úgy beszélek önhöz, mint európai az európaihoz. Az a helyzet, hogy az önök médiatörvénye egy jottányit sem demokratikusabb, mint a magyar szabályozás. A médiatörvényt természetesen lehet, és kell is kritizálni, viszont nem lehet sértegetni egy nemzetet”. „Önök azzal fenyegettek, ho
gy diktatúra felé mozdul el Magyarország. Mi ez, ha nem a hazám megsértése? Én pedig soha nem fogom hagyni, hogy sértegessék a nemzetemet, mindig fel fogok lépni védelmében.”

A magyar miniszterelnök továbbá felhívta a figyelmet, hogy a strukturális reformokon nem szabad spórolni. Ami a tunéziai ügyet illeti - hangsúlyozta - Magyarország folyamatosan egyeztet a külügyi képviselőkkel, és mindig támogatni fog minden demokratikus törekvést.

Végezetül annyit mondott: „sokan azt mondják, a magyar elnökség viharosan indult, és ez hátrányos lehet az unió szempontjából. Mi készen állunk a két szálon folyó – a magyar belpolitikát és az EU-elnökséget érintő – vitára, és egyáltalán nem tekintjük a helyzetet kellemetlennek. Komoly politikai vitát fogunk folytatni. A magyar elnökségnek megvan ahhoz az ereje, hogy végigvigye a prioritásait. Elsődleges célunk továbbra is az, hogy az Európai Unió legsikeresebb féléve legyen a magyar elnökség.”


Hát merünk nagyok lenni? A kiállásért mindenképpen dicséret illeti. Remélem ezek a gondolatok nem fognak szavak szintjén megmaradni. Bár a hitem nem túl nagy.

Járóka cigányul beszélt Orbánhoz
Járóka Lívia (Fidesz), az EP egyetlen cigány képviselőjeként üdvözli, hogy a magyar elnökség "roma integrációs stratégiát" akar. Végül cigányul kíván sok szerencsét Orbánnak.

A lényeg, hogy ha mi akarjuk a cigányok integrációját akkor sikerülni fog. Megkérdezte már valaki a cigányokat, hogy ők akarnak e integrálódni? Magyarországon hosszú évtizedek óta ingyenes az oktatás, sőt a rászorulókat még támogatásban is részesítjük. Miért van az, hogy 100 cigányból jó ha 0.5 jut el felsőoktatásig? Ezúton is gratulálok Líviának.

Végezetül, interjú Szegedi Csanáddal a mai EP-vitáról

A Jobbik nem támogatja az új médiatörvényt, a párt EP-képviselői mégsem csatlakoztak a szocialista-liberális tábor bírálatához a mai európai parlamenti vitában.

Több mint egy hete balliberális hisztériakeltés zajlik, amelynek célja, hogy a magyar kormány vonja vissza a médiatörvényt, amellyel – mint köztudott – a Jobbik sem ért egyet: jómagam személyesen is felszólaltam ellene az előző, decemberi plenáris ülésen. A tiltakozó felszólalásokkal nem is lenne semmi gond, nekünk ez esetben is az álszent, kettős mércével van bajunk. Az elmúlt másfél évben számos olyan problémát vetettük föl, amely a most tiltakozó jogvédők érzékenységét akkor még nem sértette. Amikor szlovák nyelvtörvényt, a Beneš dekrétumokat, a délvidéki atrocitásokat, a házsongárdi sírrongálásokat, a székelyföldi és partiumi önrendelkezési törekvéseket, a cigány bűnözést vagy a 2006-os gyurcsányi brutalitásokat az Európai Parlament elé vittük, Daniel Cohn-Bendit és Martin Shultz a füle botját sem mozdította. A mai napon politikai hecckampánynak lehettünk szemtanúi, amelyhez a Jobbik nem kívánt asszisztálni.

A jobbikos felvetésekre érkeztek érdemi reakciók más országok képviselőitől?

A Jobbiknak vannak szövetségesei, akik pozitívan reagáltak a felvetéseinkre, a nagy pártok azonban nem reagáltak érdemben. Hasonlóan visszhangtalanok maradtak Morvai Krisztina felszólalásai a multikkal szembeni élelmiszer-önrendelkezéssel kapcsolatban, a szlovák nyelvtörvényt pedig belügynek minősítették az uniós képviselők, mondván: oldják meg maguk! Ami a magyarországi ellenzéki képviselőket illeti: az MSZP sértett, üres károgást hajt végre, illetve minden alkalmat megragad Magyarország lejáratására. Ezzel szemben a Jobbik folyamatosan konstruktív javaslatokat tesz.

A mai vitával lezárult a médiatörvény uniós bírálata, vagy lesz még az ügynek folytatása?

Ez a téma az elkövetkezendő fél évet végig fogja kísérni, és sajnos el fogja terelni a figyelmet a valóban fontos témákról, defenzív politikába szorítva a kormányt, miközben Magyarországnak kezdeményezőnek kellene lennie. A kormányzat részéről elhibázott lépés volt egy olyan törvényt az uniós elnökség előtt közvetlenül elfogadtatni, amely esetében borítékolható volt a nemzetközi botrány. Ezzel a kormány elpuskázta a magyar elnökségből adódó lehetőségeket, és csökkent az esély a nemzeti érdekek érvényesítésére.

A Jobbik hogyan veszi ki a részét az uniós elnökségből?

Továbbra is nyitottak vagyunk az egyeztetésre, amely természetesen nem jelenthet megalkuvó politikát. A számunkra fontos kérdéseket igyekszünk napirenden tartani és konzultálni, a cigány bűnözés ügyében például Járóka Líviával, a Fidesz romaügyi EP-képviselőjével fogok egyeztetni várhatóan egy-két héten belül.


Hogyan keres egy átlag cigány havi 400-600 ezer forintot? Íme a válasz!

Sokan nem értik, hogy kereshet egy átlag cigány család havi 400-600 ezer forintot. Íme. Ja, hogy ez nem is így van, meg aztán rasszista is vagyok. Hmm. Csak kicsit gondolkozzunk. Sétálsz haza a tecskóbol azzal a 2 nejlon acsival a kicsi kacsódban és elhaladsz a pláza és a buszállomás közötti téren. Látod ott azt a sok kedves arcot és felteszed magadban a kérdést, ők miből élnek? Hány vezető beosztású manager cigánnyal találkoztál már? Kevesebbel mint audi A8 ban ülővel.










2011. január 18., kedd

A számok nem hazudnak, de az elmúlt 20 év politikusai mind!

Döbbenetes számok.



Magyarország népessége.
1989-ben: 10 millió 374 ezer fő
2009-ben: 10 millió 016 ezer fő

Magyarország külső adóssága (bruttó).
1989-ben: 21 milliárd USD
2009-ben: 225 milliárd USD

Nyilvántartott munkanélküliek száma.
1989-ben: mintegy 30 ezer fő
2009-ben: mintegy 470 ezer fő

Létminimum alatt élők száma.
1989-ben: mintegy 900 ezer fő
2009-ben: mintegy 3 millió 300 ezer fő

Hajléktalanok száma (becsült adat).
1989-ben: 5-10 ezer fő
2009-ben: 50-70 ezer fő

Újépítésű lakások száma.
1989-ben: 51 ezer 500 db.
2009-ben: 28 ezer 400 db.

Házasságkötések száma.
1989-ben: mintegy 70 ezer
2009-ben: mintegy 42 ezer

Válások száma.
1980-as évek: 1000 házasságkötésre 350 válás
2000-es évek: 1000 házasságkötésre 590 válás

Élve születések száma.
1989-ben: mintegy 127 ezer
2009-ben: mintegy 96 ezer

Házasságon kívül született gyermekek száma.
1980-as évek: minden nyolcadik gyermek született házasságon kívül
2000-es évek: minden harmadik gyermek született házasságon kívül

Összes bűncselekmények száma.
1989-ben: mintegy 225 ezer bűneset
2009-ben: mintegy 410 ezer bűneset

Befejezésül még egy jelzésértékű számadat:

Bogár László közgazdász professzor szerint,

a jelenlegi átlagos 120-130 ezer forintos havi
fizetés vásárlóértékét tekintve ("folyó áron") annyit ér,
mint az 1978-as átlagos munkabér, vagyis 3600 forint...!

Hozzáteszem--kis kiegészitőként :

Míg 1978-ban egy egyedül élő az átlagos keresetéből a
lakása rezsijére 20%-ot költött,

addig ma, ez 80%.!

2011. január 12., szerda

Mit tett már megint Scmidt Pál !?

A köztársasági elnöki rezidencián a takarítónő az egyik WC-ben pakolgat, közben egy darab sz@ros vécépapír kirepül a kezéből az ablakon. Utánanéz, és látja, hogy az éppen az elnök ablakán repül be.
Odarohan a titkárságra, és elmondja, mi történt, kéri, hogy még mielőtt valami baj történik, csempésszék ki a papírt. A titkár bemegy, majd kijön:


"Késő - mondja - már aláírta..."

Cigányok visszajönnek Kanadából ????

Kegyetlen jó az írás, kár, hogy nem a TV híradók népszerűsítik, mert akkor tán az érintettek s szembesülnének a tényekkel. Már a nagyvilág se a régi. Rossz idők járnak Kanadában is. Nem megy a bodza. De ez még mind hagyján. Honvágy van. Méghozzá gyötrő. Így aztán az üldözöttek vállalva a rasszista kockázatot, az üldöztetést és a félelmet, hazatérnek. A szív megszakad, szem nem marad szárazon. Cudar ez a világ. Nyíregyházáról összesen közel 60 ember ment el tavaly, de úgy néz ki, előbb-utóbb valamennyien hazajönnek majd, mert gyötrő honvágyuk miatt nem bírják elviselni a kinti életet - sírta tele a napokban a sajtót Balogh Artúr, a városi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke.

Majd így folytatta: - Nem jószántukbol mentek el. Tavaly a cigányok elleni gyilkosságok, támadások félelmet keltettek, a közhangulat rendkívül feszült volt, a Huszár-telepen élők is napokig nem aludtak, rettegtek éjszaka. A munkalehetőségek ezzel együtt még inkább beszűkültek, a szegénység nyomasztóvá vált. Én megértem ezeket az embereket. Nem rablókról, gengszterekről, törekvő családokról van szó, akik megpróbáltak új életet kezdeni, de nem bírták a távollétet feldolgozni. Ezt is meg lehet érteni. Most itt állnak fedél nélkül. Nem hagyhatjuk, hogy az utcára kerüljenek. Gondolom, most sokakban felmerül a kérdés: Nem ezek azok, akik tavaly a világban végigköpködték és elmondták Magyarországot mindenféle rasszistának, nácinak, aztán kivándoroltak Kanadába, mondván ezt itt annyira szörnyű hely, hogy itt képtelenség élni?

De igen ők azok. A rettegők, akik néhány hónappal ezelőtt úgy húztak el, de előtte még a
nagy félelemben teljes lepusztították és szétlopták a számukra kiutalt szociális lakásokat. Ők azok, akik aztán a tengerentúlon menekült státuszért folyamodtak, majd lekarcolva a kanadai államot, ott is próbálták azt az élősködő életet élni, amire itthon rászoktatta őket a nagyon liberális értelmiség. Azonban Kanadában mások a játékszabályok, ott nincs vég nélküli ingyen élet, mint nálunk. Ott, ha segélyt kapsz, akkor tenned is kell érte valamit. Ha mást nem, akkor rendszeresen iskolába járni, hogy megtanuld a nyelvet, hogy később tudj állást vállalni, aztán kell egy kis önkéntes munka is, hogy bizonyítsd az elkötelezettségedet az ottani értékek iránt.

Így egy idő után kitelik a cigány becsület, és a kanadaiak rájönnek arra, hogy ezek az "üldözöttek" valahogy se tanulni, se dolgozni nem akarnak. Aztán elindulnak az első eljárások az elkövetett bűncselekmények miatt, majd néhány hónap után - ahogy a bürokrácia malmai őrölnek - eljön az idő, hogy a menekültügyi bíróság döntsön az ügyükben. Mivel az esetek
többségében, figyelemmel az életvitelükre elutasító válasz születne, a romák kitalálják, hogy ők mégiscsak hazajönnének. Ekkor a kanadai állam felülteti őket egy repülőre, és a kanadai adófizetők pénzén visszaküldi őket, hogy ezután már rajtunk élősködjenek tovább. A statisztikai adatok szerint a Kanadába menekült cigányok 97 százaléka így jár és egy éven belül visszatér Magyarországra.

Azonban azt a vérlázító képtelenséget, amit most csinálnak, eddig még kevesen merték megtenni. Azt követelik, hogy az önkormányzat soron kívül utaljon ki lakást a számukra. Hogy miért is? Mert az, nekik jár. Sőt még azt is kijelentették, hogy nem ideiglenes szállásra gondolnak, mert azt csak a legvégső esetben fogadnák el, hanem külön-külön önálló lakásokra.

Szerencsére az önkormányzat illetékesét nem nagyon hatotta meg a siránkozásuk. Közölte velük, hogy mivel annak idején a lakástörvény értelmében nem jelentették be, hogy 60 napon túl el fogják hagyni a rászorúltsági alapon kapott bérlakást, ezért a bérlemények állagmegóvása érdekében a lakásokat visszavette a város, majd a lelakott és igen rossz
állapotú otthonok többségét felújította és új bérlőknek adta ki. Így aztán azokat a lakásokat biztosan nem kaphatják meg, de másikat se nagyon, mivel a rendelet szerint öt éven belül új lakásigénylést nem adhatnak be. Természetesen mindjárt elindult hőbörgés, és Balogh Artúr helyi főre..kis nyomban exponálta magát: - Nekünk az a célunk, hogy a hazatérő családok
valamilyen formában minél hamarabb lakáshoz jussanak és minden demokratikus eszközt meg fogunk ragadni ennek érdekében, fórumot szervezünk, nyilvánosságot keresünk, ha kell, az utcára is kimegyünk.

A történet egyelőre itt tart, de amilyen romabarát szabályozás van ma Magyarországon, előbb-utóbb biztosan kisírnak majd maguknak valamit és aztán beleröhögve az arcunkba, tovább élősködnek rajtunk. Nem kérdés,hogy az ügy törvényi szabályozásért kiállt, mert vérlázító, hogy ilyen megtörténhet, hogy egyáltalán eszükbe mer jutni ilyen követelés.
Aki mondvacsinált okokból megtagadta ezt az országot és elment innen, az már többet ne akarjon visszajönni. Vagy ha igen, akkor az ilyen tettekért nem lakás meg segély jár, hanem börtön. Hazaárulásért. Azonban ilyen szabályozás jelenleg sajnos nincs, úgyhogy más megoldást kell találni.
Az lenne a legjobb, hogyha a visszatérők beköltöznének egy-egy nagyszájú liberális cigányvédő otthonába. Most lehetne bizonyítani: Mohácsi Viktória, Gusztos Péter, Kuncze Gábor. Most meg lehet mutatni, hogy, van fény az alagút végén.

Elempé!!! Itt a lehetőség, fel lehet ajánlani egy-egy szobát!!!

Most ne hallgasson Tamás Gáspár Miklós se, meg akik tele szokták sírni a médiát a cigányok sanyarú sorsáról. És itt a jó alkalom Németh Sándornak meg a Hit Gyülekezetének. Most meg lehet mutatni az együttérzést.

Mindegyikőjük fogadjon be egy-egy cigánycsaládot!!

Gyerünk, rajta hát!

Kis kiegészítés ITT továbbá ITT



2011. január 8., szombat

Működik a jogállam. Az szdsz pert vesztett a Jobbikkal szemben!


Gondolom, többen is emlékeznek még az ominózus, Tóvárosi Általános Iskolában történt sapka - ügyre, és annak hullámaira, korábbi alpolgármester asszonyunk, dr. Csapó Csilla Gál Pétert illető megnyilvánulásaira, és azt is tudjátok, hogy Péter keresetlevelet nyújtott be a Fejér Megyei Bíróságra ezek miatt.
A keresetlevélben többek között azt kérte, a bíróság állapítsa meg, hogy dr. Csapó Csilla (alperes) megsértette Gál Péter személyiségi jogait azáltal, hogy valótlanul állította, hogy Péter félrevezette a közgyűlést és a közvéleményt, mert nem olyan sapkát mutatott be a közgyűlésben, mint amilyet a kis srác az iskolában viselt.


A bíróságon ma első fokon ítélet született, amelyben a kereseti kérelemnek jórészt helyt adva a bíróság megállapította, hogy az alperes megsértette a valótlan kijelentésével Gál Péter személyiségi jogait, és kötelezte elégtétel adásaként arra, hogy az ítélet rendelkező részét saját költségén jelentesse meg a Fejér Megyei Hírlapban, és nem vagyoni kártérítést is kell fizetnie.

Az ítélet több szempontból is nagyon fontos (bár tudni kell róla, hogy még nem jogerős, azzal szemben fellebbezésnek van helye, és minden bizonnyal másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla fog dönteni). Bíróság mondta ugyanis egyrészt ki, hogy "hétköznapi" nyelven szólva egy szdsz-es politikus hazudott a Jobbik városi elnökéről, és emiatt szankcionálta is őt, tehát igenis szokniuk kell, hogy nem beszélhetnek bármit rólunk, nem tehetnek bármit velünk bűntettlenül. A másik az, hogy ennek üzenetnek kell mindenki számára lenni, hogy nyugodtan, mindenféle szankciótól való félelem nélkül viselhet, és viseljen is nemzeti szimbólumokat akár az utcán, akár iskolában, bárhol. Harmadrészt pedig, hogy nem szabad meghátrálni, és ha mint oly sokszor, sérelem ér minket a másik oldalról, nem szabad hagynunk magunkat, nekünk is vissza kell vágni, ha kell, akár a jog egyébként gyakran sajnos igen lassú eszközeivel.

Kis emlékeztető:

http://www.fmh.hu/cimlapon/20090928_botrany_iskolaban_sapka_miatt.aspx

2011. január 7., péntek

Az Új Magyar Gárda Mozgalom Pákozdon.

Az Új Magyar Gárda Mozgalom Pákozdon, a Don-kanyar Emlékkápolnánál tart megemlékezést a II. magyar hadsereg katasztrófájáról. A rendezvényen felszólal Juhász Tamás, az Új Magyar Gárda Mozgalom országos főkapitánya, Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő és Murányi Levente, a Jobbik alelnöke, '56-os szabadságharcos.

A rendezvény helyszíne ide kattintva érhető el.

A 2. magyar hadsereg a Magyar Királyi Honvédségnek az 1941/1942-ben érvényes hadrendben nem szereplő alakulata volt, amelyet 1942-ben állítottak fel, és a keleti hadszíntérre küldték harcolni. A hadsereg 1943. januárjában a Sztálingrád körzetében vívott harcok során rendkívül súlyos, megsemmisítő veszteségeket szenvedett. A Don-kanyarban vívott harcok a magyar hadtörténelem legszomorúbb fejezetei közé tartoznak: a megfelelő fegyverzet és felszerelés nélkül kiküldött, lehetetlen feladattal megbízott honvédek ezrei szenvedtek és vesztek oda a -40 fokos orosz télben. A Főparancsnokság és az ország vezetésének mozgástere a katasztrófa elkerülésére teljesen beszűkült. (Wikipedia)